Santa Ana Gin
OverzichtSanta Ana Gin is een realisatie van het Don Papa team. Een Filipijnse top gin in een prachtige fles. Gemaakt met Filipijnse botanische ingrediënten Ylang-Ylang en Alpinia voor delicate bloemige topnoten, naast Calamansi en Dalandan voor een zacht, tropisch citrus gehemelte. Santa Ana Gin is een mooi eerbetoon aan de dancehall-dagen van het Manilla van de jaren 1920. Het legendarische Santa Ana Cabaret was ooit het grootste ter wereld. Te midden van de pracht en praal van de Filippijnse Art Deco-beweging was het Santa Ana Cabaret een muzikale speeltuin voor de Manileños. Een rijk, roemrucht deel van de Filipijnse geschiedenis omvat de opkomst van Manilla als een centrum van entertainment van het begin van de jaren 1910 tot 1940. Santa Ana Cabaret (een grote diner- en dansclub) was het "grootste cabaret ter wereld met de beste dansmuziek in het Oosten". Met een oppervlakte van meer dan 3000 m2 trok deze Art Deco, met wit linnen tafellaken en dansvloer versierde club zowel welgestelde Manileños als Amerikaanse bezoekers aan. In de jaren 1920 groeide de reputatie van het Santa Ana Cabaret & bereikte een hoogtepunt aan het eind van de jaren 1920 begin van de jaren 1930 - wat toevallig het hoogtepunt was van de Drooglegging in de VS. Speeltuin voor de rijken en beroemden, Santa Ana gasten dansten op de muziek van Vic Hernandez & the Swing-sational, op een scala van stijlen van de Charleston tot de Tango en Waltzes, Blues en Jazz. Voor Santa Ana zijn ze begonnen met klassieke gin basiselementen: jeneverbes, koriander, citroen, bittere sinaasappel, engelwortel en orris wortel en voegden ze de arromatische kwaliteiten van ylang-ylang, alpinia en venkel toe naast de zoete citrus noten van calamansi en dalandan. Santa Ana Gin wordt gemaakt dankzij gedeeltelijke vacuümdistillatie. Een techniek die wordt beheerst in de Charente-regio in Frankrijk. Die techniek maakt het mogelijk om een concentratie van botanische aroma's te extraheren zonder degradatie door hitte. Met vacuümdistillatie worden de subtielste parfums geëxtraheerd. Het resultaat van het proces is een heerlijke, geurige gin waarin zelfs de meest gevoelige plantaardige stoffen, zoals Ylang-Ylang of Calamansi, worden verwerkt.