Boury Bottled Sanguine Gin
OverzichtNet als bij het uitwerken van een nieuw gerecht ontwikkelden Tim en Ben Boury, eigenaars van drie-sterrenrestaurant Boury in Roeselare, hun spirits op één enkel hoofdingrediënt. Dit product vormt de basis van het recept en bepaalt in hoofdzaak de smaak, de geur, de garnituren...
De hoofdingrediënten werden stuk voor stuk gekozen op basis van kwaliteit, kostbaarheid en duurzaamheid. Deze visie is de essentie van Boury, zowel in de keuken als in het glas, en is ondertussen geëvolueerd tot haar signatuur: frisse zuren, afgewisseld met kruidige en fruitige tonen.
De fruittoetsen in de Sanguine gin worden geïntroduceerd door een distillaat van Siciliaanse bloedsinaasappelen. De gin balanceert evenwichtig tussen zoet en zuur.
Stijl: fris, fruitig
Ingrediënten: bloedsinaas, citroenverbena, peer, jeneverbes
Content: 50cl op 44% ABV