Boury Bottled Lavas Gin
OverzichtNet als bij het uitwerken van een nieuw gerecht ontwikkelden Tim en Ben Boury, eigenaars van drie-sterrenrestaurant Boury in Roeselare, hun spirits op één enkel hoofdingrediënt. Dit product vormt de basis van het recept en bepaalt in hoofdzaak de smaak, de geur, de garnituren...
De hoofdingrediënten werden stuk voor stuk gekozen op basis van kwaliteit, kostbaarheid en duurzaamheid. Deze visie is de essentie van Boury, zowel in de keuken als in het glas, en is ondertussen geëvolueerd tot haar signatuur: frisse zuren, afgewisseld met kruidige en fruitige tonen.
Het gebruik van lavas en venkel maakt van deze gin wel een heel bijzondere.
De aanzet is de zachte kruidigheid met hints van anijs. Het warme en bijna zalvend karakter vindt haar oorsprong in de moutwijn, wat deze gin uitzonderlijk geschikt maakt als afsluiter na een mooie maaltijd.
Smaak: kruidig
Ingrediënten: lavas, venkel, citroenverbena, jeneverbes, moutwijn
Content: 50cl op 44% ABV