Schrobbelèr (Schrobbeler)
OverzichtSchrobbelèr is een kruidenlikeur met een alcoholpercentage van 21,5% waarvan de samenstelling al meer dan vijftig jaar een goed bewaard familiegeheim is. De unieke smaak dankt Schrobbelèr aan maar liefst 43 verschillende kruiden en specerijen. Kleinzoon Floris Wassing, de huidige distillateur, maakt dagelijks met veel aandacht de likeur. Schrobbelèr kan het beste gekoeld geserveerd worden, dan komt de zachte smaak optimaal tot zijn recht!
De traditie van de Brabantse Schrobbelèr ontstond in de jaren ’70 in de huisbar van grondlegger Jan Wassing. Veel vrienden maakten daar kennis met de smaak, glimlach, warmte en vriendschap van Schrobbelèr. Zo’n vijftig jaar later is de bekendheid van Schrobbelèr de huisbar ver ontstegen. Jan Wassing overleed in 1981, een jaar nadat Schrobbelèr op de markt kwam. Zijn warmte en vriendschap leven voort in ‘zijn Schrobbelèr’.